آزمایشگاه کشت سلول و IVF ​​​​​​​

تجهیزات و وسایل

شرایط ورود

استاندارد

• کشت سلول به معنای فرآیند رشد دادن سلول‌های مختلف یوکاریوتی و پروکاریوتی در آزمایشگاه می‌باشد. با توجه به این که محققین در حوزه‌های مختلف زیست‌شناسی و انجام بی‌شمار پروژه‌های زیستی و تحقیقاتی در آزمایشگاه‌ها و کشت سلول با کاهش تعداد تلفات جانوری و آسان‌تر کردن تکنیک‌ها کمک شایانی به انجام این پروژه‌ها و تحقیقات نموده است. برای انجام تحقیقات و پژوهش‌ها می‌توان با تکنیک کشت سلول بدون آسیب رساندن به موجودات زنده جهت اطمینان از تاثیر ماده‌ی مورد تحقیق، ابتدا سلول‌های درون فلاسک، تلقیح و تیمار کرد و در صورت گرفتن نتیجه مطلوب، آزمایش را بر روی موجودات زنده بررسی کرد.
  •  آزمایشگاه کشت سلول با به‌روزترین امکانات در زمینه کشت سلول و داشتن اتاق کشت قرنطینه و مجزا از سایر بخش‌های آزمایشگاهی، فضایی مناسب جهت انجام پروژه‌های مختلف را به وجود آورده است و با آموزش به دانشجویان به انجام پروژه‌های پژوهشی مرتبط کمک می‌کند. دانشجویان با اصول بهینه کار در آزمایشگاه کشت سلول آشنا شده و به بررسی کشت سلول، انواع محیط‌های کشت، سرم‌ها، مواد مغذی و آنتی بیوتیک‌ها می‌پردازند، سپس بررسی Viability سلول‌ها، شمارش سلول، تهیه محیط کشت، تکنیک‌های دفریز کردن، پاساژ و فریز کردن سلول‌ها آموزش داده می شود.
  • هود کشت سلول
  •  سمپلر شش کاناله
  •  کلیه لوازم یکبار مصرف کشت سلول
  •  انواع محیط کشت‌ها
شرایط لازم برای ورود به آزمایشگاه کشت سلول:
  •  داشتن پایان نامه یا طرحی که مرتبط با کشت سلول باشد
  •  گذراندن واحد آموزشی کشت سلول یا گذراندن آموزش‌های لازم
  •  ارائه معرفی‌نامه از طرف استاد راهنما به مسئول آزمایشگاه کشت سلول
  •  لزوم آشنایی عمومی با اتاق کشت
استانداردهای کلی کار در آزمایشگاه کشت سلول:
برای انجام کارهای مربوط به کشت سلول یک آزمایشگاه جداگانه و اختصاصی به صورت استریل در نظر گرفته شده است :
  •  این اتاق باید عاری از هر گونه شلوغی و تردد غیر ضروری باشد.
  •  آزمایش هایی که نیاز به فضای استریل ندارد، نباید در آزمایشگاه کشت سلول انجام شود.
  • شستن دست‌ها، پوشیدن دستکش و روپوش سفید مخصوص، قبل از شروع کار در اتاق کشت سلول الزامی است.
  • روپوش مخصوص آزمایشگاه کشت سلول باید در ورودی آزمایشگاه پوشیده شده و روپوشی که از این محیط خارج می گردد نباید مجددا وارد آزمایشگاه شود.
  • تمام سطوح کار، میزها، قفسه‌ها و هود لامینار باید به طور مرتب با اتانول 70% یا یک پاک کننده جایگزین به درستی آلودگی زدایی شود.
  • در صورتی که استریلیزاسیون به درستی رعایت گردد و نظافت محیط حفظ شود، می‌توان تا حدودی از محیط کار استریل آسوده خاطر بود.