باکتری‌شناسی و قارچ‌شناسی ​​​​​​​

فعالیت‌ها

تجهیزات و وسایل

اساتید

این آزمایشگاه با به‌روزترین امکانات آزمایشگاهی، برای دانشجویان شرایطی فراهم کرده تا بتوانند به راحتی به پژوهش در رابطه با میکروارگانیسم ها بپردازند و در برگزاری دوره‌های کارآموزی مرتبط با واحدهای باکتری‌شناسی و ویروس‌شناسی به دانشجویان کمک می‌کند. ابتدا اصول کار در آزمایشگاه آموزش داده می‌شود و کارآموزان با وسایل و ابزارهای مرتبط آشنا می‌شوند. در ادامه مفاهیم ابتدایی و انواع محیط کشت‌های باکتریایی آموزش داده می‌شود. سپس افراد با آماده‌سازی و استریل کردن محیط‌های کشت میکروبی و همچنین نحوه کشت باکتری‌ها، رنگ‌آمیزی گرم، رنگ‌آمیزی کپسول و اسپور باکتری‌ها آشنا می‌شوند. تمامی سرفصل‌ها پس ازمطالب تئوری به شکل عملی انجام شده و در انتها دانشجویان خود فعالیت می‌کنند. در نهایت تست‌های مختلف باکتریایی مانند کاتالاز، کواگولاز، تست‌های همولیز، دیسک‌گذاری و کشت در محیط‌های افتراقی باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی، محیط‌سازی و کشت اختصاصی باکتری‌ها، همچنین انجام تست‌های اختصاصی انجام می‌شود.
  •  بررسی انواع باکتری‌ها
  •  شناسایی و خالص‌سازی باکتری‌ها
  •  جداسازی باکتری از  بافت حیوانات آسیب دیده و پاساژ در محیط کشت‌های مختلف برای شناسایی باکتری‌ها و ارائه‌ی بهترین درمان
در این آزمایشگاه، کشت و شناسایی باکتری‌ها، اجرای طرح‌های تحقیقاتی، پایان نامه‌ها و خدمات آموزشی انجام می‌شود.
 
  •  الایزا
  •  الایزا واشر
  •  الایزا ریدر
  •  میکروسکوپ نوری
  •  PCR
  •  تجهیزات مورد نیاز برای الکتروفورز پروتئین‌ها و اسیدهای نوکلئیک
  •  اتوکلاو 25 لیتری
  •  اتوکلاو 75 لیتری
  •  بن‌ماری
  •  سانتریفیوژ (horizontal head&Angle head)
  •  سانتریفیوژ یخچال‌دار
  •  انکوباتور (معمولی، یخچال‌دار، شیکردار)
  •  آون
  •  اسپکتروفتومتر
  •  فریز 75-
  •  کیت‌های مختلف رنگ‌آمیزی
  •  ست کامل سمپلر
  •  ترازوی آزمایشگاهی
  •  ترازوی حساس
  •  دستگاه آب مقطرگیری
  •  دسیکاتور
  •  مجموع وسایل خالص‌سازی و نگهداری از باکتری‌ها
  •  یخچال
  •  هود میکروبی
  •  PH متر
  •  هیتر مغناطیسی
  •  کلنی کانتر
  •  مجموع وسایل ساخت محیط کشت و کار با باکتری
  •  انواع محیط‌های کشت :
  • مکانکی، SSA ،NB ،NA ،BA ،Starch A ،TSI ،EMB ،SIM ،MR-VP
  • ژلاتین، لیتموس میلک، سیمون سیترات آگار، اوره، مانیتول سالت آگار، لیزین آیرون آگار، مولر هیتنون آگار، مالونات فنیل آلانین براث، فنیل آلانین د آمیناز اگار
  •  دستگاه جوجه‌کشی

 اساتید بخش میکروب شناسی: دکتر زینب عبیری